• Image 01

Receptek

Egyéb hagyományos ételek

Matutka

Hozzávalók:

  • 0,5 kg burgonya
  • liszt
  • bors
Elkészítés:

A fél kiló burgonyát meghámozzuk, majd káposztareszelőn lereszeljük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy tojást, egy dl tejet teszünk a lereszelt burgonyához, hogy a tészta könnyebb legyen. A masszába annyi lisztet rakunk, hogy nokedliszerű tésztát kapjunk. A tésztát evőkanállal forró zsírba szaggatva pirosra sütjük.

Fogyaszthatjuk parenyica sajttal és tejföllel, de kiváló bablevesek és gulyáslevesek mellé is.

  

 

Káposztás pogácsa

Hozzávalók:

  • 1 kg káposzta
  • 0,5 kg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 tojás

Elkészítés:

A káposztát lereszelem, majd megdinsztelem olajban, ízlés szerint borssal és sóval ízesítem. Fél kiló lisztből kelt tésztát dagasztok. A 2 dkg élesztőt 1 dl tejben felfuttatom. A fél kiló lisztbe a felfuttatott élesztőt, 1 tojást egy csipet sót keverek és összegyúrom.

A kész tésztát állni hagyom, mikor megkelt, kinyújtom, a megdinsztelt káposztát rákenem, és mint a bejglit feltekerem. A feltekert tésztát ellapogatom, majd két szélénél behajtom, és ezt még egyszer megismétlem. Körülbelül fél órát pihentetem és hagyom továbbkelni, majd ismét kinyújtom, rácsokat vágok rá, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatom, a tetejét megkenem tojással. Előmelegített sütőben 150 fokon megsütöm.


 Forrás: Dabasi asszonyok kedvenc receptjei

 

 

  •  

Elhelyezkedés

  • 2371, Dabas
    Mánteleki út 3/d

Kapcsolat

  • 20/852-20-30
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Nyitva tartás

H-P: szünnap
Szombat: 11-17-ig
Vasárnap: 11-17-ig